Det er de små ting, der tæller

Har du nogensinde været i den situation, hvor du har blevet så fokuseret på at opnå et mål, at du har gjort det på bekostning af alt andet i dit liv?
«Alt eller intet»-syndrom
I en coaching session jeg havde med en af mine klienter i denne uge, indså han, at for at fuldføre det mål, han ønskede at opnå ved udgangen af September, at han helt har forsømt alle andre områder af sit liv.
Han er faldet i “alt eller intet”-syndrom. Han har lagt alle sine æg i én kurv. Mens han har forfølger dette mål ikke har han været opmærksom på noget andet. Hans sundhed og trivsel har lidt og så har hans relationer.
Det er vigtigt at få nogle perspektiv og ‘balance’ i dit liv. Du kan blive så fokuseret på præstation at du går glip af den lille ting… og før du ved af det, den lille ting blive større problemer.
Vi ikke snuble Over bjergene
“Vi ikke snuble over bjerge.” Det synes vi snuble over små ting for det meste.
Alvorlige problemer synes at begynde med små ting, og ofte i en tidlig alder. Hjem, familier, ægteskaber brydes ofte af små ting, ubehageligheder, små handlinger af tankeløshed, manglende høflighed og hensyntagen, manglende ærlighed i små ting – små løgne, små bedrag i regnskabsføringen af tid eller penge. Bristepunktet kan tilføje til noget stor og dramatisk, men fører til det er små skridt: inconsideration, irritationer, indiskretion.
Sommetider folk protesterer deres kærlighed og loyalitet og tilbyde at gøre næsten alt for at gøre afbigt, men forlader de små ting fortrudt. Der er dem, der bekender sig til de ville fastsætte deres liv, men der vil ikke tjene eller ofre i de små daglige opgaver og disciplin. Nogle har alt eller intet holdning. Men livet er ikke sådan. Dem, der insisterer på at alt eller intet er tilbøjelige til at have lidt eller mindre.
I år er lavet af minutter. Meget af livet er lavet af erindringer, varm og glade minder om små kindnesses og overvejelse, høflighed af konstans, konsistens; en mors omsorgsfuldt, en fars kindliness, et barns taknemmelighed; eftertænksomhed hver dag, ikke grand og sjældne og indlysende passiv fungerer – ikke alle på én gang men lille og konstant måder som hver lejlighed kommer.
Hvis vi ønsker lykke med kære, og fred og rolig samvittighed, vi har brug at lære de lille lektioner, de små tjenester, de fortsatte kindnesses, de sædvanlige handlinger af ærlighed, konstans af renlighed – ikke bare en stor vask.
“Vi ikke snuble over bjerge.” Vi snuble over små ting for det meste.
(Uddrag taget fra Noel Whittaker nyhedsbrev noelnews@whittakermacnaught.com.au)
Det sidste ord
Afsætte tid hver dag til at håndtere nogle af de små ting i dit liv. Som nævnt i tidligere nyhedsbreve, sætte dig selv i din dagbog først. Planlægge tid til handling dit mål… skridt for skridt, dag for dag. Som Neil Armstrong sagde den første mand til at gå på Månen “et lille skridt for mennesket, et stort spring for menneskeheden”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.