Hvad er forholdet til låneværdien?

Hvis du nogensinde har taget et lån, du måske spekulerer på, præcis hvad det er, at banker og andre långivere kan bruge til at afgøre, om den sikkerhedsstillelse, som du tilbyder er god nok til sikring af lånet, som du anmoder om og hvor meget interesse standard de kommer til at debitere dig for at loa n.

En af de vigtigste faktorer, der er brugt i forbindelse med denne bestemmelse er lånet til værdi-forholdet, som hjælper med at fortælle en potentiel långiver præcis hvor meget af en risiko de kan tage i udstedelse af en bestemt lån baseret på den sikkerhed, der bruges.

Lån til værdi-forholdet kan være en væsentlig faktor i lån godkendelsesbeslutninger, men i sidste ende det er blot en sammenligning af hvor meget visse sikkerhedsstillelse er værd i forhold til hvor meget en person ønsker at låne.

Oplysningerne nedenfor bør kaste lidt mere lys over denne vigtige, men ofte overset overvejelse.

Ser man på forholdet

For bedst at forstå hvordan forholdet til låneværdien virker, bør du tage et øjeblik og overveje præcis, hvad navnet på det indebærer. Hvis lånet, som du anmoder om er mere end værdien af sikkerhedsstillelsen (dermed, lån-til-værdi), sandsynligheden for, at lånet er blevet godkendt er ikke meget godt, især hvis du har mindre end perfekt kredit. Lånebeløbet divideret med sikkerhedsstillelsens værdi (for at få forholdet) ender med at blive et tal større end 1… der er dårlig. Hvis du tager anden muligheden i denne situation og anmode om et lån for et beløb, der er meget mindre end værdien af sikkerhedsstillelsen, så forholdet ender med at blive et tal, der er mindre end 1. Jo mindre tallet er, jo bedre.

For at bestemme de procentsatser, der er involveret i dette forhold, blot gange dit resultat med 100. Hvis resultatet er over 1, så er det anmodede beløb over 100% af den sikkerhedsstillelse værdi. Du vil være godt under 100%, da hvis långiveren har at komme i besiddelse af sikkerhedsstillelsen og sætte det til salg de har yderligere udgifter, der skal også være omfattet af værdien af sikkerhedsstillelsen.

Fastlæggelsen af den sikkerhedsstillelse værdi

Mens du måske kunne have din sikkerhed vurderes for at bestemme værdien, er långivere tilbøjelige til at bruge deres egen vurderingsmænd eller standard markedsværdien af lignende varer, hvis standard værdi kan bestemmes. Dette omfatter “blå bog” værdien af køretøjer, samt den igangværende sats i standardiseret værdi guider for de fleste samleobjekter.

For at gøre tingene værre, se långivere også på tilgængeligheden af et marked for sikkerhedsstillelse varen… jo sværere det ville være for dem at finde en køber til varen pågældende, lavere låneværdien at forholdet skal være. Du bør holde dette i tankerne, ved fastsættelsen af din sikkerhed for dit lån og forsøger at finde en standard værdi for det.

Optimere dine lån-til-værdi-forholdet

For at få mest muligt ud af dine lån-til-værdi-forholdet, er det vigtigt at forsøge at bruge en høj værdi element med et let tilgængeligt marked som din sikkerhed. Køretøjer, fast ejendom og friværdi er almindelige former for sikkerhedsstillelse i stor del på grund af deres relativt høje værdi og lethed af arbejde sammen med dem skal långiver skal tage i besiddelse.

Hvis du ikke synes at få den sikkerhedsstillelse værdi, hvor det skal være, kan du også reducere det beløb, du beder om i lånet… Dette vil også bidrage til at nedbringe forholdet og gøre dig meget mere tilbøjelige til at være godkendt.

Du kan frit genoptrykke denne artikel, forudsat følgende forfatterens biografi (herunder live URL link) forbliver intakt:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.